Her er produktene som passerer i det magiske skjæringspunktet mellom ønsket om å pakke lett og drømmen om en velpleid ferie.
Avène Sun mist: Olje i sprayform med SPF 30 som er enkel å påføre og ikke blir klissete. Havvennlig og hudvennlig, perfekt for flergangs-påføring på stranda. Men ikke tro du får noe fukt fra denne.
Korres Yoghurt After sun Cooling gel: Denne derimot! Lett og digg aftersun med naturens beste avkjøler: yoghurt. Du tror nesten den skal bli klissete, men så blir den ikke det. Med yoghurt som ingrediens nummer tre får Korres poeng for å faktisk basere produktet på ingrediensen det frontes med (i motsetning til, for eksempel, EIR: mestere i å gjemme blåbærekstrakt helt bakerst i ingredienslista og så kalle det «blåbærserum»).
Mason Pearson BN3 Handy: Et eller annet sted mellom sommeren 2020 og sommeren 2021 forsvant også min luktesans (igjen er først og fremst en overfølsomhet for trenoter og tennvæske, og en følelse av at luft og vann lukter råttent). I steden for sommerparfyme har jeg derfor kjøpt meg en rådyr hårbørste, etter å ha vurdert det i årevis. Jeg elsker den, håret mitt elsker den, og jeg akter å ta den med meg hvor enn jeg drar i sommer. Fjerner herved ordet ‘reisehårbørste’ fra vokabularet.
Tørrbørste fra Karmameju: Tørrbørsting 4 ever, også på ferie. Ikke lest saken vår om tørrbørsting? Her finner du den.
A-Derma Protect X-trem Stick: Solstift med SPF 50 for ekstra utsatte områder og lepper. Alltid i veska, men at det er akkurat denne er litt tilfeldig, om jeg skal være ærlig. Den gjør jobben!
Heliocare 360° Pigment Solution Fluid: Min foretrukne solkrem for ansiktet i år, når jeg skal være i sola og påføre jevnlig. Jeg innser at den muligens er en acquired taste, ettersom konsistensen er litt… oljete. Men også fløyelsaktig. Den gir ikke akkurat noe matt resultat, men en fin glød og bittelitt jevnere hud, og viktigst: god beskyttelse mot sola. SPF 50, pluss hudforbedrende ingredienser som antioksidanter og niacinamid. Heliocare skryter mye av at de har funnet på noe som heter Fernblock, et «kompleks basert på ekstrakt fra bregne som reparerer og beskytter mot UV» – også hvis det inntas oralt, noe de tilbyr i form av kapsler. Om det funker eller ikke kan jeg ikke finne tilstrekkelig forskning på, men det virker i alle fall ikke som det er farlig.
Coloresience Sunforgettable Total protection Face shield Flex: Første gang jeg prøvde denne tenkte jeg «uh oh, dette var miss», men det viste seg at den bare trengte litt hensynsfull påføring. Men først: Dette er en solkrem med faktor 50 og pigmenter, som gir huden en jevn, glowy finish. Som en BB-cream-/solkremhybrid. Den kommer i fire farger der den lyseste er veldig lys og den mørkeste er ganske mørk. Fargen tilpasser seg hudtonen, og de anbefaler å velge den lyseste hvis du vingler mellom to farger. Har du tørr hud og smører denne kjapt inn i ansiktet kommer det til å se fucka ut, men prepper du med fuktighetskrem, smører den en stund inn i håndflaten i sirkler (så pigmentene knuses og blandes inn) og så jobber den godt inn i huden (små sirkelbevegelser anbefales) blir resultatet nydelig. Erborian lager denne typen produkter enda bedre, men med lavere SPF. Dette er derfor en god sommervariant.
Allél C Serum: Allél ble nylig lansert i Norge, noen år etter oppstart. Det er noe litt mystisk med Allél, som hevder å være en «Hollywood-sensasjon», men som knapt har noe omtale på internett. Allél er såkalt DNA-hudpleie, der ditt eget DNA er utgangspunktet for hvilken av de fem seriene du bør bruke. Ved norgeslansering har derimot ordentlig DNA-test og konsultasjon på klinikk blitt byttet ut med en liten pop quiz, og jeg kjenner meg allerede trøtt av konseptet «skreddersydd hudpleie». Bortsett fra det er produktene såpass bra at de har blitt min nye daglige go-to, og det er jo det viktigste. Jeg bruker den beroligende C-serien som gir fukt og minsker irritasjon og rødhet med fine ingredienser som centella Asiatica, rødalger og aloe vera.
Allél C Face cream: Kremen er like digg som serumet, med aktive ingredienser innkapslet i små blå perler som løses opp i kremen når du smører den inn. Irriterende nok har ikke Allél noe ingrediensinformasjon på nettet, hvilket gjør meg ytterligere skeptisk. Men bra krem. Fornøyd ansikt.
Elixir Ceactil Advanced Vitamin C Serum: C-vitamin er en antioksidant som beskytter mot solskader i huden, og dermed et lurt valg på sommerferie. Elixir har nylig oppdatert sitt c-vitaminserum og gjort det enda mer effektivt. Det er kraftig, men også med en form for c-vitamin som er mindre irriterende enn ofte brukte l-askorbinsyre. Dermed er det også mer skånsomt for huden, og jeg som lett reagerer på c-vitamin kan bruke dette uten problem. Pluss for å i tillegg innholde en rekke gullingredienser som panthenol, arbutin, ferulinsyre og peptider.
Make The Make Omega Liquid blush: Jeg har ventet på at et Make The Make-produkt skal slå meg i bakken, for de har definitivt vært nære et par ganger. Nå har det skjedd! Denne flytende blushen er rett og slett strålende. Den er glatt som olje men samtidig lett som ingenting, og legger seg helt sømløst på huden, som en tint. Selv på leppene, uten å legge seg i sprekker. En liten dråpe holder i massevis til øyelokk, kinn og lepper, og er dermed det eneste sminkeproduktet jeg trenger i sommer. Fargen Apricot gir en nydelig, varm glød som er perfekt på solbrun hud, mens Berry er mer rosa, men også fin. Inneholder fettsyrerik blåbærfrøolje, men også masse silikon, så det spørs hvor mye huden får nytte av det. Men hvem bryr seg, som blush er den perfekt.
Anastasia Brow gel: Forresten trenger jeg ett produkt til, en øyebrynsgelé som holder brynene på plass uten farge. Anastasia er best, ingen protest.